GENÇLERDE GELECEK KAYGISI

Üniversitesi biten gençlerde KPSS sınavı, gelecek kaygısı aldı başını gidiyor. Çoğu öğrencide KPSS sınavından yeterli puanını alamama, alsa da mülakatlardan geçememe endişesi her geçen gün devam ediyor.

Her geçen gün artan işsizlik sorununda gençler için endişe artmaya devam ediyor. Gençlerin %90’ı ekonomik krizden, hayat pahalılığından, adaletsizlikten yakınmaya devam ediyor. Araştırmaya göre; Türkiye’deki gençlerin %81’i yoksulluk sınırının altında yer alırken, %70 ide imkanım olsa başka ülkeye giderim derdinde.

Gençlerin en çok yakındığı konuların başında ise hiç şüphesiz siyasi partiler, yapılan torpiller geliyor. Ülkede çoğu zaman başımıza gelen torpil olayı, belli mevkilerde yetkili tanıdıklarının olduğu gençler rakiplerinden daha az puan alarak işe girebiliyor, hükümet buna önlem alamazken eğitim sisteminde de adaletsizlik aldı başını gidiyor.

Sadece işsizlikle bitmiyor tabii, işsizlikten doğan kaygı da geleceğe dahil plan yapmakta gençlerimiz olduğu yerde saymaya devam ediyor. İşsizlikle mücadele ederken bir yandan da devletten aldıkları krediyi ödemek düşüncesinde. Aile evinde kalmaktan yakınanlar, geldiklere yaşı hesaba katınca hala kendilerine ait düzenli bir hayatları olmaması, bütün bunlara çözüm üretmekte zorlanana hükümetin yerinde sayan davranışları, gençlerin hayatına etki etmeye devam edecek gibi görünüyor.

Yorum bırakın