EFSANEVİ KİTAP “FUTBOL SADECE FUTBOL DEĞİLDİR” NE ANLATMAK İSTİYOR!!

Futbola geçmişten günümüze baktığımızda, yaşanan sevinçlerle, üzüntülerle, taraftarın tutkulu haykırışı, futbolcunun kanla terle son ana kadar mücadele etmesi… Geçmişten bugüne baktığımızda futbol sadece futbol mu ?

“Futbol asla sadece futbol değildir” kitabına baktığımızda, kitabın bize anlatmak istedikleri,  Futbol bir yaşam tarzıdır, bir tutkudur, futbol bir kültürdür, duygusal bağdır, insanların bir araya gelmesini takım ruhunu, dayanışmayı güçlendirir. Futbol kimi zaman bir kadına duyulan özlem kadar derindir, belki de daha fazlası.. Futbolcuların sözlerine baktığımızda da  futbolu essiz bir yere koyan isimler görebiliyoruz, mesela Arjantinli futbolcu Paulo Dybala “top ayağındayken mutlusun ancak gerisi yalnız geçiyor, Bill Shankly’nin “ futbol ölüm kalım meselesi değildir, bundan daha fazlasıdır” sözüde futbol essiz olmasını ortaya koyuyor.

 Futbolun bazı insanlar için sadece futbol olmadığını anlatmak istersek, 1994 dünya kupası grup maçında Kolombiyalı defans oyuncusu Andres Escobar’ın kendi kalesine attığı golden sonra bir gece kulübünde holigan taraftarlar tarafından silahlı saldırıda öldürülmesi. Kitap, futbolun insanların hayatlarına nasıl dokunduğunu çok iyi anlatıyor,

Futbolun duygusal, bağlılık yönünü anlatacak olursak, futbol oynadıkları takımı bir takımdan fazla bir kutsal, sevgiliye bağlılık gibi görerek, başka takımlardan daha fazla para teklifi alsalar da, sadakatlerinden dolayı ayrılmayan bir çok futbolcu vardır, bunlardan bazıları, Francesso Totti, İniesta,Xavi gibi bir çok oyuncu vardır.

Futbol Asla Futbol değildir.

Yorum bırakın