VÜCUDUMUZ NE KADAR ISIYA KADAR DAYANABİLİR

Avrupa’da geçtiğimiz ay kayıtlara geçen en sıcak haziran ayı yaşanırken, uzmanlar vücudumuzun kaldıramayacağı sıcaklığın ne kadar olduğunu hesapladı

Londra’daki, Roehampton üniversitesi araştırmacıları tarafından yayınlanan yeni bir çalışmaya göre, insan vücudunun 40 ila 50 santigrat derece arasında tolere edelebileceği bir “üst kritik sıcaklık” sınırı olduğu tespit edilmiştir. Bu sıcaklığa ulaştıktan sonra, vücudumuz mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı ve bayılmaya yol açan “ısı stresi” yaşayacağı belirtirmiştir.

Çalışmanın sonuçları, özellikle Avrupa kıtasının eşi benzeri görülmemiş sıcaklıklara maruz kaldığı bir dönemde, sağlığımızı korumamız için önemli bilgiler sunuyor. Oxfort Üniversitesi’nde, iklim fiziği alanında araştırma görevlisi olan Matthew Patterson, Euronews Next’e yaptığı açıklamada “ Avrupa’da sıcaklıklar son yıllarda sanayi öncesi kosullara göre 2 derece arttı ve bu küresel ortalamanın yaklaşık 2 katı” dedi.

Vücut Çok Isındığında Ne Olur

Halsey, vücut ısındığında gelene bir dizi şey olacağını, Fazla sıcaklığın sağlık sorunlarına ve hatta ölüme yol açabilecek bir tepkimeye yol açtığını söylüyor, Ve sözlerine devam ediyor “ vücuttaki proteinler denatüre olmaya başlar, işlevini durdururlar, ve sinir uyarıları da aynı şekilde çalışmaz, sinir sistemi daha az etkili ve bu da vücudun ayrılmaz bir parçası. Bu durum kalbi etkilemeye başlar, çünkü kalp başlı başına bir kas” dedi.

Yorum bırakın