İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞINDA TÜRKİYE İKİYE BÖLÜNDÜ

Türk milleti, İsrail-Filistin savaşında ikiye bölündü, sağcıların “Mehmetçik Gazze’ye’ sloganlarının ardından solcuların tepkisi gecikmedi. Solcular, Mehmetçik’in kendi savaşımız olmayan bir savaşta adının geçmesini istemiyor ve Filistin’i savunmak isteyenlerin “kendilerini tutan yok, kendileri gidebilir” şeklinde tavırlarını ortaya koyuyor.

Filistin-İsrail savaşından sonra gereksiz slogan atanlar, Starbuck’a gidenleri eleştirenler, kahvehanelere kadar girip insanları Filistin’e destek vermeyip okey oyununu oynamakla suçlayan, İnsanların dinini sorgulamaya kadar getiren sağcılara, solcular daha sakin kalarak tepki vermeye, ve savaşta tarafsız kalmayı tercih ediyor.

Peki Sağcılar ve Solcular Neden Ayrı Görüşte ??

Sağcılar, savaşa daha çok dinsel olarak bakarken, solcular Milliyetçi olarak bakıyor. Sağcılar, Filistin halkını Müslüman kardeşleri olarak görüyorlar ve Müslümanların manevi değeri olarak gördüğü mescidi Aksan’ın korunmasını istiyorlar, bunun içinde gerekirse Türk askerinin Filistin’e gitmesinden yana ve kendileri de batı ürünü kullanmayarak protesto etmek istiyorlar. Solcular ise tarihi hatırlayarak tarafsızlığını ortaya koyuyor, Filistin’in zamanında Osmanlı askerlerini arkadan vurması, Ermenistan-Azerbaycan savaşında Ermenilerin yanında olması, ve tek bir siyasi olayda bile Filistin’in, Türkiye’ye destek vermemesi.

Sağcılar, olaya taraflı bakarken, herkesin de aynı görüşte olmasını istiyorlar, solcular ise, sağcıların bu düşüncesinden rahatsız ve çok istiyorlarsa kendileri Filistin’e gitsin, batı ürünleri almayarak protestolarına devam edebilirler ama bize karışmaya hakları yok diyerek sağcılardan yana sıkıntılarını dile getiriyorlar.

Yorum bırakın