ŞİFA DEPOSU İĞDENİN FAYDALARI

Bazı meyvelerin kendisinin yanı sıra yaprakları da oldukça faydalıdır. Bu meyvelerden biride iğde meyvesidir, iğde meyvesi Türkiye’nin her bölgesinde kolaylıkla yetiştirilebilir ancak çoğu kesim tarafından bilinmemektedir. İğde sağlık açışından çok faydalı bir meyve olmasında rağmen, tüketimi de oldukça azdır.

Kişiler, sağlık için doğal besinlerden fayda görmeyi tercih edebilir. Bu yüzden gün içinde tüketilen meyvelerin faydalarını araştırmak ister. İğde meyvesi de faydaları merak edilen meyvelerin arasında yer alır. Özellikle iğdenin faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da dile getirildiği için bu meyveyi tüketmek isteyen kişilerin de sayısında artış görülmeye başlamıştır. İşte iğde meyvesi hakkında merak edilen her şey

İğde meyvesi böbrek hastalıkları için faydalı bir meyvedir. Bu yüzden böbrek sorunu yaşayan kişiler tarafından yoğun olarak iğden tüketilmesi önerilir. İğdenin meyvesinin yanı sıra çiçeği ve yaprağından elde edilen çayın da böbrek hastalıklarına iyi geldiği ifade edilmektedir.

-) İğde meyvesi C vitamini açısından çok zengindir. Bu yüzden kış aylarında, soğuk havalardan dolayı meydana gelen hastalıklara karşı koruma sağlar.

-) Kuru iğde meyvesi ve yapraklarından elde edilen bitki çayı kuru öksürük problemlerinde de kullanılır.

-) Hem beslenme düzeni hem de tüketilen diğer besinler bağırsak problemlerine yol açabilir. Bu problemlerden en çok rastlananı da ishaldir. İshal problemi için iğde tüketebilir

-) İğde içeriğinde omega 7 yağı yüksek miktarda bulunur  bu da vücutta bulunan kolajen  seviyesini arttırmaya yardımcıdır.

-) İğde meyvesi saç köklerini beslemeye yardımcı olur. Saç köklerini yeniler.

-) Karaciğeri temizleyen meyvelerden biri de igdedir. İğde meyvesi karaciğerde bulunan toksinlerin atılmasına yardımcıdır.

-) İğde kötü kolesterolü dengelemeye yardımcıdır.

-) Fazla yemekten dolayı meydana gelen hazımsızlık problemine karşı iğde meyvesi iyi gelmektedir.

 

Yorum bırakın